diumenge, 14 de febrer del 2016

Mòbil a l'aula sí o no?

L'altre dia a classe vam estar parlant i debatent sobre diversos temes relacionats amb les tecnologies com ara: que és l'alfabetització digital, com som nosaltres d'alfabets, quines competències digitals recordem que tenien els nostres professors de primària i, un dels temes que més debat va generar va ser, mòbil a l'aula (de secundària) sí o no?

D'una banda, des del meu punt de vista, crec que aquests aparells formen part de la vida quotidiana dels adolescents i que, no té cap mena de sentit prohibir la seva utilització sempre que sigui per a fins educatius. Els nous telèfons mòbils intel·ligents o smartphones, ofereixen multituds de funcions, ja que es poden utilitzar com a eina per consultar informació a internet, per contrastar hipòtesis, per fer fotografies sobre el material amb el qual s'està treballant, per calcular operacions matemàtiques, per mesurar objectes, per planificar-se o, sense anar més lluny, per consultar aquest bloc mitjançant l'aplicació de blogger per a mòbils.

D'altra banda, també considero que si com a docents permetem la utilització d'aquests dispositius en la nostra aula, hem d'ensenyar-lis a fer-los servir d'una forma segura i hem de pautar normes d'utilització, ja que l'objectiu és treure'ls el màxim profit educativament i el desenvolupament de competències com ara la de tractament de la informació i competència digital.

Estaria encantada de saber que opineu respecte aquest tema, us atreviu a comentar? 

A continuació us deixo un enllaç on podreu trobar l'opinió de 15 experts en educació d'Espanya i Llatinoamèrica sobre aquesta temàtica i, l'enllaç a una notícia del diari el Periódico on es reflecteix que Irene Rigau (Consellera d'Ensenyament de Catalunya) aposta per la utilització d'aquests dispositius amb fins pedagògics.

Article d'opinió:
Toyoutome, (2012). 15 expertos en educación cuentan los pros y contras del uso del móvil en el aula.
<http://toyoutome.es/blog/15-expertos-en-educacion-cuentan-los-pros-y-contras-del-uso-del-movil-en-el-aula/34374>[Consultat en línia: 14/02/2016].
Notícia:
El Periódico, (2015). La Generalitat apuesta por el uso del móvil como instrumento pedagógico en las aulas. Barcelona.
<http://www.elperiodico.com/es/noticias/mobile-world-capital/generalitat-apuesta-por-uso-del-movil-como-instrumento-pedagogico-las-aulas-3991392>[Consultat en línia: 14/02/2016].

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada