dimecres, 10 de febrer del 2016

Primers Aprenentatges

Un cop finalitzada ahir la primera sessió de l’assignatura d’Alfabetització Digital en la qual vam crear i registrar aquest bloc, vaig quedar-me amb ganes de posar-li un disseny més atractiu, de canviar la tipografia, el color i la mida de les lletres, d’afegir elements extres, en definitiva de personalitzar-lo una mica. Per aquest mateix motiu, avui m’he posat a investigar i aprendre de forma autònoma sobre aquesta nova eina tecnològica.

En primer lloc, després de llegir la guia d’introducció a Blogger que Google t’ofereix, d’entrar a diverses pestanyes i d’anar toquetejant, he aconseguit canviar la plantilla que utilitzava (Filigrana: Waterma “nº4”) per una que m’agradava més i que he trobat a dreamstime. Tot seguit, també he pogut canviar la tipografia i la mida del títol del bloc (ara utilitzo Walter Turncoat a 70px) i, a més a més, ja que hi era he aprofitat i he canviat la tipografia, la mida i el color d’altres apartats com ara: el text de la pàgina, el text de les pestanyes, el text de la capçalera de la data, etcètera.

En segon lloc, he decidit afegir elements extres al meu bloc. De tots els que l’aplicació m’oferia he triat el traductor de Google, un quadre de recerca (eina que t’ajuda a cercar qualsevol paraula dins del bloc o bé, dins de pàgines i de webs que des d’ell s’han enllaçat) i una imatge. La imatge que he penjat és la d’un avatar que he creat a través d’una web online completament gratuïta (http://www.crearunavatar.com), aquesta idea em va sorgir arran de la visualització del bloc DAC X TFM que anys enrere la nostra professora va crear en col·laboració amb altres professionals de l’educació.

Finalment, he acabat realitzant una nova distribució de l’espai del bloc. De dues columnes he passat a tres (afegint una columna addicional a l'esquerra), ja que no m’acabava de fer el pes que els tres elements que havia afegit estiguessin en una sola columna fent-la d’aquesta forma massa llarga.

Estic segura de què aviat us podré explicar més coses interessants sobre aquest nou món.

PD: A continuació us adjunto una foto de com era el bloc ahir perquè pugeu visualitzar millor els canvis que he realitzat.


4 comentaris:

  1. Què bé que et quedis amb ganes de fer.... i ho facis! Aquesta és l'actitud que us ajudarà a mantenir-vos al dia en aquest fantàstic món de les TIC i l'educació.
    Endavant, estàs fent un recull ben interessant d'aprenentatges.
    Ens ho expliques avui a classe?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estaré encantada de poder realitzar un vídeo explicatiu de com ha anat evolucionant el meu bloc i ara també el meu primer twitter. Aquest nou món digital m'està captivant!

      Elimina
  2. Què bé que et quedis amb ganes de fer.... i ho facis! Aquesta és l'actitud que us ajudarà a mantenir-vos al dia en aquest fantàstic món de les TIC i l'educació.
    Endavant, estàs fent un recull ben interessant d'aprenentatges.
    Ens ho expliques avui a classe?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estaré encantada de poder realitzar un vídeo explicatiu de com ha anat evolucionant el meu bloc i ara també el meu primer twitter. Aquest nou món digital m'està captivant!

      Elimina