dimecres, 30 de març del 2016

Aprenem amb les TIC

El tercer grup, format per Montse Lluch, Marina Mañé, Lola Ruiz i Clara, va crear una Unitat Didàctica relacionada amb l'Àrea de Coneixement del Medi i basada en el cos humà i els seus sentits. Aquesta UD, està inserida en l'etapa d'Educació Primària i, està adreçada a alumnes de 2n de primària (de 7 a 8 anys).

Imatge del Bloc Coneixemenet del Medi
En primer lloc, per al desenvolupament de la UD, han creat un Bloc de l'assignatura anomenat "Coneixement del Medi" on estan penjades les diverses activitats que s'aniran realitzant i, on tant pares, com mestres, com infants poden participar.


Logo Kidrex - Font: Teachbytes
En segon lloc, al final de cada sessió sempre acabaran mostrant una curiositat als nens i nenes, fet que els motivarà i els mourà a buscar informació pel seu compte a casa. Abans però, la mestra els ensenyarà a cercar per Internet  mitjançant paraules clau, dates, etc. i, a través de Kidrex, un cercador segur i adaptat als més petits.

Logo Kahoot! - Font: Proyecto Educa Tajamar
D’altra banda, per tal de resoldre finalment les diverses curiositats, faran servir l'aplicació en línia Kahoot, que consisteix en un concurs entre els alumnes, on disposen d'un temps determinat (si fos necessari, el temps es pot parar) i, de diverses opcions (quatre) per a cada pregunta-curiositat.

Per últim, per tal d'avaluar d'una forma més global els aprenentatges dels alumnes, han decidit fer ús del programa Stop Motion, on els infants mitjançant l'ús de tauletes, hauran de crear un vídeo sobre el procés d'elaboració d'un mural-resum centrat en el cos humà. A través d'Stop Motion, també podran afegir-hi imatges, música de fons, sons, text, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada