dilluns, 14 de març del 2016

Quina és la qualitat d'aquest BLOC?

Autoavaluar-nos sempre és una tasca àrdua, ja que és molt difícil avaluar de forma totalment crítica una feina que tu mateix has fet i, a la qual li has dedicat esforç i temps. Tot i això, la nostra mestra d’Alfabetització ens ha proposat el repte d’avaluar el nostre projecte transversal de l’assignatura, aquest bloc, a partir de la següent rúbrica:

Font: Andre Churches - Blog Journalling Rubric - Bloom's Digital Taxonomy
En primer lloc, pel que fa a l'apartat anomenat Blogging, destacar que em situaria al tercer nivell. D'una banda, considero que les meves entrades, tant visualment com externament, estan ben estructurades, ja que en elles hi ha paraules en negreta i en cursiva (per destacar conceptes), paraules que posseeixen enllaços (per facilitar l'accés a més informació) i, el seu text està justificat i dividit en diferents paràgrafs (introducció, desenvolupament i, normalment, conclusió). A més a més, les entrades que he creat estan redactades a partir d'un llenguatge formal, inclouen un vocabulari ric i, rarament posseeixen erros gramaticals. D'altra banda, tot i que les entrades no estan estretament relacionades les unes amb les altres, hi ha cohesió entre elles, ja que totes formen part dels aprenentatges que hem anat realitzant a l'assignatura i, per tant, en major o menor grau estan relacionades amb les TIC i l'educació. Finalment, considero que les imatges i enllaços de les entrades són apropiats, ja que ofereixen informació extra al lector o, ajuden a fixar-la, tot i això, cal remarcar que normalment les fonts d'origen d'aquests materials no estan esmentades, però d'ara endavant, procuraré fer-ho.

En segon lloc, pel que fa a l'apartat Understanding, destacar que també em situaria al tercer nivell, ja que les entrades que he realitzat, mostren coneixement i profunditat en el tema tractat (contenen enllaços amb material de suport, com ara, tutorials). A més a més, com ja he comentat, les entrades expressen els aprenentatges i les activitats que he anat realitzant al llarg de l'assignatura i, per tant, considero que estan totalment relacionades amb tot allò que s'han anat tractant a classe. Finalment, l'opinió personal en aquestes entrades s'ha quedat bastant reduïda a l'indispensable i, normalment, està expressada en un estil apropiat i, en relació amb el que s'està explicant.

Per últim, pel que fa a l'aparat Timeliness, destacar que em tornaria a situar també en el tercer nivell. Totes les entrades estan ordenades cronològicament, encara que algunes d'elles no estan escrites el mateix dia que es van tractar a classe, ja que estic realitzant el Practicum I i, és molt difícil anar totalment al dia com la resta, per tant, pot haver-hi una sèrie de dies on no hi ha entrades i, d'altres on es poden trobar més d'una. Pel que fa als comentaris, destacar que els he contestat tant aviat com m'he adonat i que, per tant, no hi ha gaire separació en el temps entre comentari i resposta.

En conclusió, considero que la qualitat del meu bloc és alta, ja que totes les entrades estan estretament lligades amb l'assignatura d'Alfabetització Digital, principal objectiu del bloc i, a més a més, ofereixen informació i recursos interessants d'una forma clara.  No obstant això, totes les coses sempre es poden millorar i aquest bloc no és una excepció, ja que, per exemple, podria intentar citar les fonts de les imatges o escriure les entrades d'una forma més periòdica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada