dijous, 17 de març del 2016

Recursos i Eines per al Treball Cooperatiu

Bon dia! Avui us explicaré alguns dels recursos i de les eines que podeu utilitzar a l'hora de realitzar treballs en grup, sobretot, quan els components d'aquest no viuen en la mateixa població o bé, quan tenen altres ocupacions i la seva disponibilitat és molt reduïda.

Logo Whatsapp - Font DM diseño mulyimedia
En primer lloc, un dels recursos més útils pel que fa a la comunicació i que, a més a més, permet crear grups és l'anomenat Whatsapp. Amb aquesta aplicació a part de poder escriure missatges, enviar fotografies, vídeos, notes de veu, ubicacions i, contactes, ara també es poden enviar i compartir documents en format pdf. A l'hora de fer servir-la, es pot fer via mòbil o bé, a través de l'ordinador amb l'aplicació en línia Whatsapp Web, abans però, amb el mòbil hauràs d'escanejar un codi QR.

Logo Google Drive  - Font: Wikimedia Commons
En segon lloc, una de les eines més utilitzades pel que fa a l'emmagatzematge i compartiment d'arxius és Google Drive. Aquesta aplicació permet crear un espai virtual al qual es pot accedir des de qualsevol dispositiu sempre i quan tingui connecció a Internet. Aquí, es poden allotjar tota mena d'arxius: documents word, fulls de càlcul, presentacions, formularis, fotografies, vídeos, etc. i, es poden organitzar en carpetes i en subcarpetes. Aquesta eina permet compartir tots els arxius i, a més a més, permet a totes les persones amb qui s'ha compartit el document treballar-lo a la vegada.

Per últim, m'agradaria comentar que Google també disposa d'altres recursos molt útils com ara: Google Calendar, calendari en línia en el qual es poden apuntar tota mena d'esdeveniments i crear planificacions (distribució de les tasques i del temps) que es poden compartir i; Google Hangouts, aplicació multiplataforma de missatgeria instantània que permet enviar missatges, realitzar videotrucades i rebre trucades telefòniques (aquestes trucades però, poden tenir un cost).
Logo Google Hangouts - Font: Brands of the World
Logo Google Calendar - Font: Wikipedia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada